logo harre's tree removal
materialen


Kort samengevat is met de 35, 40 en 63 cm zagen die ik heb bijna alles mogelijk. Het makkelijkst is natuurlijk als een boom vrij kan vallen, maar als dat niet mogelijk is behoort klimmen ook tot de mogelijkheden waarbij de boom in stukken naar beneden komt. Hierbij maak ik gebruik van zogenaamde klimsporen met daarnaast een flip,- en klimlijn om mezelf aan de boom te zekeren.

De klimsporen beschadigen de boom en daarom is snoeien praktisch niet mogelijk op deze manier. Snel groeiende bomen kunnen zichzelf mogelijk nog repareren, maar de langzaam groeiende bomen zullen vrijwel zeker als gevolg van binnendringende schimmels en dergelijke naar verloop van tijd afsterven. Iets wat uiteraard niet de bedoeling is en daarom voer ik geen snoeiwerkzaamheden uit.

Standaard neem ik alleen het dikke hout mee: de dunne takjes, bladeren en alles wat er in de grond zit blijven achter. Wil je dat anders, dan kan dat uiteraard ook en gaan we gewoon voor de inzet van een een versnipperaar en/of een stobbenfrees en het zelfde geldt voor het huren van een hoogwerker bij grote projecten.

Het is uiteraard ook mogelijk om een boom alleen om te zagen, uit te snoeien en op kachelhoutlengte te zagen als je het hout zelf kunt gebruiken of er iemand anders in je omgeving blij mee wilt maken. Uiteindelijk bepaal jij als klant niet alleen wat er moet gebeuren, maar daarmee ook de prijs en zo is er voor elk budget een oplossing te vinden.

Twijfel je of heb je vragen?
Neem dan gewoon even contact op via de contactpagina in het menu!