logo harre's tree removal
Tuin, Brakel.


Een particuliere tuin waar ooit wat leuke bomen in gezet werden, maar door de jaren heen groeide alles door en in elkaar en kreeg ik de vraag of er iets aan te doen zou zijn. Uiteraard is er altijd iets aan te doen, maar mijn vraag is eigenlijk in eerste instantie altijd wat de eigenaar zelf wil en daar kwam in dit geval als antwoord 'ruimte en licht voor iets anders' uit. Dit was de situatie voor aanvang van het werk:

overzicht beginsituatie van links naar rechts 1

overzicht beginsituatie van links naar rechts 2

overzicht beginsituatie van links naar rechts 3

overzicht beginsituatie van links naar rechts 4

De eigenaar kwam met het plan een kraan in te zetten om op die manier de bomen in de naastgelegen weide te leggen zodat ze daar verder verwerkt konden worden. Tijdens het verwerken zou ook nog een grote hakselaar ingezet worden om alles wat we niet meenamen als stookhout doorheen te drukken en dat werkte alles bij elkaar fantastisch.

overzicht eindsituatie van links naar rechts 1

overzicht eindsituatie van links naar rechts 2

overzicht eindsituatie van links naar rechts 3

overzicht van een hoopje stookhout

overzicht van een puzzel stookhout

overzicht van een hoopje stookhout in wording

overzicht van een puzzel stookhout in wording

Alles bij elkaar zijn er in een paar dagen tijd best wel een aantal bomen verwijderd en compleet verwerkt, iets wat me in m'n uppie en zonder de aanwezige hulpmiddelen in dezelfde tijd niet gelukt zou zijn, maar het was een klus voor een paasweekend en moest dus sowieso in een paar dagen klaar. Dit was maandagmiddag het eindresultaat:

overzicht eindsituatie tuin links

overzicht eindsituatie tuin rechts

de wei weer leeg